Mini tarta caramel RAW, cadou de Anul Nou

imaginea utilizatorului andreea
mini tarta caramel RAW 1
mini tarta caramel RAW 2
mini tarta caramel raw 3

Tadaaam! Am revenit! Iertare cer celor care mi-au dus lipsa iar celor care nu au observat le spun buna revedere.
Imi propusesem sa revin cu un articol sufletist, de final de an, dar il las pentru zilele urmatoare si va fac cadou o reteta numai buna pentru masa de revelion: Mini Tarta Caramel RAW.
Inca mai aveti vreme sa pregatiti ingredientele, asa ca nu va sfiiti si incercati ceva nou, pentru un an nou cu sanatate.
Vreau sa va amintesc cat sunt de gustoase deserturile astea "nepacatoase", RAW (crude si fara zahar) iar dupa belsugul de Craciun cred ca este un desert bine meritat. Si unde mai pui ca sunt cat se poate de usor de pregatit.
Bine, acum haideti sa va spun cum am pregatit eu Mini tarta de caramel RAW!
Avem nevoie de cateva ingrediente proaspete (pentru ca preparatul RAW sa iasa bun, toate ingredientele trebuie sa fie proaspete, nu uitate in dulap):
Pentru blat am folosit reteta de Bomboane de ciocolata (puteti face mai multa compozitie, dintr-o parte faceti blatul tartelor iar din restul cateva bomboane de ciocolata).
Iar pentru crema tartelor de caramel am folosit:

  • 1 cana de curmale tocate, fara samburi (hidratate 30 de minute)
  • 1 cana pasta de susan (am amestecat in blender: 6 linguri seminte de susan, 1 lingura jumate ulei de susan, un praf de sare si apa treptat pana devine cremoasa)
  • 2-3 linguri ulei de cocos (topit pe bain marie)
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • pudra de roscove/cacao, pentru decor
  • goji, pentru decor

Se da deoparte apa de la curmale. Se pun curmalele in robotul cu lama in S, se adauga putina apa si se proceseaza pana se maruntesc toate curmalele. Apoi se adauga pasta de susan, uleiul de cocos, scortisoara si se proceseaza pana se obtine o pasta cremoasa.
Se pune compozitie de blat in mai multe forme de briose, eu am folosit formele de silicon. Apoi se toarna crema de caramel peste fiecare blat de tarta.
Se dau mini tartele la congelator, pana se intaresc suficient pentru a fi scoase din forma.
La servire, eu am folosit o sita pentru a presara pudra de roscove peste mini tartele de caramel si le-am asezat peste fiecare cateva goji frumos colorate.

Va doresc o petrecere de An Nou cat mai frumoasa si un inceput de an cu sanatate!

PS: Copilasii care au gustat aceasta tarta au fost "topiti" dupa ea ;).

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou