Briose Africa

imaginea utilizatorului andreea
briose africa
briose cu pudra de roscove

Ador briosele cu ciocolata si de foarte mult timp incerc sa gasesc o varianta sanatoasa si nutritiva ale acestor delicii "pacatoase". Putini sunt cei care accepta variante sanatoase ale acestor vechi ispite insa cu aceasta varianta am reusit sa ii conving pe cei dragi ca ne putem oferi deserturi delicios de sanatoase. 

Dar haideti sa vedem ce am folosit pentru realizarea delicioaselor Briose Africa:

200 gr faina integrala
100 gr sirop de agave
o jumatate de cana apa calda
1 plic praf de copt
vanilie
1 ou
4 linguri pudra de roscove
zeama de la jumatate de portocala si coaja razuita
3-4 linguri ulei de nuca (foarte bogat in Omega, uleiul de masline se situeaza pe primul loc intre uleiurile nesaturate, se poate folosi ce ulei doriti)
o mana de caise uscate taiate cubulete

Pentru toppingul brioselor:

100 de grame de prune uscate
o cana de ceai
caise uscate taiate fasii ptr decor

Pentru inceput am amestecat bine intr-un bol oul impreuna cu siropul de agave (se poate folosi si alt indulcitor). Peste ou am amestecat vanilia, sucul de portocala si coaja, uleiul si pudra de roscove. Dupa ce s-au omogenizat am adaugat treptat faina si praful de copt. Si treptat am mai adaugat apa, puneti-o treptat pentru a va da seama cata va absorbi faina, compozitia brioselor trebuie sa ramana cremoasa dar consistenta. 
Dupa ce am omogenizat bine compozitia am incorporat caisele uscate taiate marunt.
Am pornit cuptorul pentru a se incalzi pana la 160 de grade.
Am impartit compozitia in formele de briose, este bine sa nu umplem mai mult de jumatate de forma.
Tava de briose a stat la copt in jur de 25 de minute.
Pentru topping: Am facut un ceai de musetel in care am inmuita prunele timp de 15-20 de minute. Apoi am dat la blander prunele impreuna cu o parte din ceai.

La sfarsit, dupa ce s-au racit, am ornat briosele cu pasta de prune uscate si cu felii de caise.

Nu sunt doar delicioase, sunt minunate, un gust fin dulce-acrisor. Se pastreaza foarte bine intr-o cutie ermetica in frigider pentru a putea oferi copiilor o gustare excelenta. Se asorteaza excelent cu un ceai din plante.

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou