Yoga pentru copii si marile ei minuni

imaginea utilizatorului andreea
Yoga pentru copii

Prima oara ne-am intalnit cu Yoga, atat eu cat si Stefan, la gradi, cand s-a incercat organizarea unui optional de acest gen, pentru copilasii de la gradi. Am fost amandoi foarte entuziasmati dar la gradi nu s-a mai tinut acest optional.
Acum o luna am redescoperit Yoga pentru copii la centrul Fir de poveste, un loc ... de poveste, un loc in care te poti concentra mai mult spre "interior".
Prima oara am mers de curiozitate si a fost "dragoste la prima vedere", atat pentru Yoga cat si pentru Daniela, care este minunata in "joaca Yoga".
Va spun ce ne-a placut noua la Yoga pentru copii, by Daniela (in special). In primul rand, reactia copilului este cea mai relevanta, s-a indragostit de Daniela, de felul ei jucaus si ferm, in acelasi timp, de blandetea cu care ii atrage in joc, de frumoasele povesti pe care le "impleteste" in joaca si in Yoga. Preferata mea a fost, de departe "Ursul pacalit de vulpe" iar copilasii s-au bucurat de ea din toata inima.
Acum sa va spun, pe scurt, ce este Yoga si cum ne poate ajuta copilasii sa fie mai sanatosi si mai puternici, atat fizic, cat si emotional.
Yoga este un stil de viata, un stil de viata care ne poate aduce inapoi cu "picioarele pe pamant" intr-o perioada de framantari, de viata traiata in viteza, Yoga ne aduce, incetul cu incetul, pacea pe care am pierdut-o cu generatii in urma.
Yoga nu este ceva complicat, este doar ceea ce ne dorim noi sa fie, pentru noi si pentru copii nostri si poate aduce, in timp auto-cunoasterea si eliberarea, atat fizica cat si psihica.
Practica exercitiilor Yoga include: tehnici de respiratie, orientare comportamentala si posturi fizice. 
Iar dintre beneficiile gimnasticii Yoga pentru copii, putem enumera:

  • cladeste stima si respectul de sine
  • este un exercitiu foarte bun pentru copilasii timizi care evita activitatile fizice de grup
  • incurajeaza concentrarea pe propriile forte si autodepasirea in schimbul competitiei fata de ceilalti
  • dar in acelasi timp incurajeaza acceptarea propriilor limite
  • sustine rabdarea si concentrarea
  • ajuta copii atletici sa exceleze la celelalte activitati fizice
  • se concentreaza pe autodisciplina si moderatie
  • si nu in ultimul rand este o activitate fizica noninvaziva, concentrandu-se pe majoritatea grupelor de muschi din corp, Yoga nu va leza, ba chiar va fortifica toate zonele corpului

Si cum totul se invata, cel mai bine, prin puterea exemplului, si Yoga se face in familie, ba mai mult de atat, ne ajuta sa creem o conexiune mai puternica si mai curata cu copii nostri.

PS: In caz ca va intrebati daca este ceva religios in Yoga pentru copii, vreau sa stiti ca singura "religie" promovata este respectul si iubirea fata de tot ce ne inconjoara: soare, aer, lumina, pamant, animale, plante, oameni si, noi insine ;). 

Mai multe informatii despre Yoga pentru copii (by Daniela) gasiti aici.

PS: Nu este un articol publicitar :)!

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou