Provocarea Yoga

imaginea utilizatorului andreea
Yoga family, yoga copii

Dupa cum va spuneam cu ceva timp in urma, Stefan a inceput sa participe la un curs de Yoga pentru copii si tot atunci va spuneam ca nu e nimic religios in asta, ci este ceva mai mult decat un sport, este o activitate care disciplineaza atat corpul cat si mintea, ba chiar linisteste si sufletul. Iar Daniela face Yoga alaturi de copilasi intr-un mod foarte distractiv si Stefan o iubeste.
Eu incepusem sa fac Yoga putin inainte de a-l inscrie pe el, insa, saptamana trecuta mi-am dat seama ca am pierdut pasul, a venit copilul acasa si mi-a aratat posturi de Yoga de care eu nici nu auzisem. M-a incantat enorm asta si lui i-a dat foarte mult curaj sa practicam Yoga impreuna.
Insa, in acelasi timp, pentru mine a fost foarte motivational, si m-am pus serios pe treaba.
Si cum nimic nu este intamplator, m-am trezit in Imbox cu o invitatie din partea www.yogainternational.com de a ma inscrie in provocarea "7-Day Vinyasa Challenge", si asta am facut.

De ce am ales Yoga?

 • pentru a avea o perspectiva mai pozitiva asupra vietii intr-o societate deprimata
 • pentru a readuce in mine sentimente de pace si liniste, intr-un secol al vitezei
 • "Yoga" inseamna "Uniune" - reuniunea dintre corp, minte si suflet spre aceeasi directie, o directie pe care o alegi
 • pentru ca in Yoga nu sunt in competitie cu nimeni si cu nimic
 • pentru ca Yoga inseamna autocontrol si autodisciplina
 • pentru ca nu am nevoie de aparate sofisticate
 • pentru ca lucrez cu propriul corp si cu propria minte
 • pentru ca o pot practica oriunde si oricand 
 • pentru ca fiecare 5 minute de practica conteaza
 • pentru ca o poate practica oricine, de orice dimensiune si de orice varsta sau abilitati: gravide, copii, varstnici etc.
 • pentru ca poti alege ce anume din Yoga ti se potriveste si la fiecare postura in parte poti alege din mai multe variante, pentru a fi confortabil
 • si multe altele...

Pentru doritori, care sunteti cat de cat familiarizati cu Yoga, va puteti inscrie in aceasta cursa de 7 zile aici: https://yogainternational.com/article/view/7-day-vinyasa-challenge.
Dar pentru incepatori in ale Yoga va voi recomanda cateva articole pe care eu le-am gasit de mare folos pe acest site, cu extraordinar de multe resurse cu si despre Yoga (doar sa stiti ca puteti accesa un numar limitat de materiale/zi sau pe luna):

https://yogainternational.com/article/view/seven-tips-for-practicing-vin...
https://yogainternational.com/article/view/developing-a-home-practice-ho...
https://yogainternational.com/article/view/3-reasons-why-yoga-builds-str...
https://yogainternational.com/article/view/back-to-basics-challenge

Iar aici veti putea gasi cateva materiale desptre Yoga pentru copii: https://yogainternational.com/article/view/yoga-talk-podcast-episode-7-i....

Iar cu cei din Cluj ne putem vedea la Yoga Family alaturi de Daniela, aici posteaza datele in care tine Yoga Family: https://www.facebook.com/pages/Yoga-pentru-copii/1408792966058268?fref=ts. Pentru ca e distractie maxima! 

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou