Jurnal de cresar - Ziua recoltei

imaginea utilizatorului andreea
toamna la cresa
joaca la cresa
joaca la cresa toamna
decoratiuni de toamna la cresa
decoratiuni de toamna la cresa
piata la cresa

Ieri a fost o zi foarte plina pentru noi si cresarul nostru. Copiii au organizat la gradinita/cresa Ziua recoltei, ziua in care am sarbatorit toamna cu totii: copii, educatori, parinti si cativa bunici.

In primul rand ne-am pregatit costumasul de dovlecel, cu o zi inainte. A doua zi de dimineata ne-am luat costumasul (am avut grija ca mami sa nu uite de el) si am plecat la cresa.
La cresa si gradi copiii au avut multa treaba cu pregatirea mustului, painicilor si a multor decoratiuni frumoase de toamna: copacei decupati, desene in culorile toamnei, fete din cartofi.
Astfel, cand au ajuns parintii, toata gradinita era imbracata in sarbatoare si peste tot se vedea recolta bogata a acestei toamne.
Copiii au vandut toate aceste bunatati si lucrusoare parintilor, iar cu banii adunati isi vor cumapara echipamente pentru sport.
Mustul a fost minunat, painicile foarte gustoase iar decoratiunile care au iesit din manutele mici ale copiilor ne vor impodobi casele in aceasta toamna.
In afara de piata am avut si jocuri in care copiii au fost cei care i-au invatat pe parinti sa isi confectioneze copaci tomnatici din: frunze uscate, frunze din materiale textile, coji de nuci, seminte, norisori din hartie, radacini din ata, toate lipite cu un adeziv 100% natural. Apoi am mai confectionat impreuna si un carusel din crengute, castane si conuri de brad. 

Cred ca imaginile vor povesti mai mult decat pot eu exprima, atmosfera a fost minunata, iar parinti si copii au avut o portie sanatoasa de joaca.
Voi ce idei minunate aveti pentru a va confectiona singuri decoratiuni de toamna?

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou