Jurnal de "cresar" - prima luna

imaginea utilizatorului andreea
primavara cu muzica la cresa

Dupa cum v-am promis, incerc sa va tin la curent cu cele ce se mai intampla pe la cresa si cum a reusit Stefan sa se acomodeze noului mediu.
Sa fiu sincera primele 2 saptamani au fost momente in care pluteam in deriva, momente in care eram pe punctul de a zice gata renuntam sau nu cred ca e pregatit inca pentru pasul asta, sau este prea mic, ar trebui sa mai stau cu el acasa, are mai mult nevoie de mami decat de altceva, dar cred ca mai toate mamicile au trecut prin aceeasi deriva si prin aceleasi momente de regrete.
Insa lucrurile s-au imbunatatit datorita situatiei care s-a schimbat foarte mult.
Cresa a hotarat infiintarea unei grupe mici de cresa, grupa Albinutelor, pentru copii de 1-2 ani. Actuala grupa are 3 copii si 2 ingrijitoare, ce sa spun, pentru mine este ideal, nici nu se putea mai bine.
Stefan merge la aceasta grupa de o saptaman iar rezultatele au fost vizibile din prima zi: este foarte vesel, papa foarte bine, doarte cel putin 2 ore, nu a mai plans nici macar o data cand m-am dus sa il iau.
Pe langa toate acestea conteaza foarte mult daca are un copil de care sa se ataseze, sa isi faca un prieten iar cred ca asta e pe cale sa se intample, plus "compatibilitatea" dintre educator si copil va aduce mereu un atu foarte mare relatiei copilului cu scoala in general.
Bineinteles nu o sa omit sa va spun faptul ca oricare dintre voi va pregatiti sa va duceti copilul la cresa sau la gradinita trebuie sa fiti pregatiti, cel putin la inceput, sa ia toate bolile din comunitate si nu am sa omit nici faptul ca ma ingijoreaza putin tusea care nu se mai termina, insa pediatrul ne-a dat un termen de 2-3 luni in care reuseste sa isi faca imunitate.
Sa nu cumva sa va ganditi ca vor fi boli grave sau cine stie ce pot lua copiii de acolo, cand zic boli ma refer la raceli simple cu nasuc infundat, secretii si o ruse asociata, rosu in gat, obisnuitele boli ale copilariei sau o slaba conjunctivita cum am avut si noi acum o saptamana.
Despre dezvoltarea lui nu pot sa va spun decat ca a inceput sa ia foarte bine in greutate, sa fie foarte stapan pe forta lui fizica iar la capitolul comunicare face progrese extraordinare.
Va mai spun si ce evenimente au fost organizate in aceasta perioada la cresa si restul va mai spun data viitoare: vizita la gradina botanica, teatru de papusi la cresa, spectacol de muzica la cresa iar pe maine urmeaza un picnic cu toti copiii si parintii de la Alle Kinder cu ocazia Let's do it Romania.

PS: Curtea a fost renovata si este numai buna de joaca pentru pitici.

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou