Jurnal de "cresar" - prima intalnire

imaginea utilizatorului andreea
cresa

Este una din putinele zile in care stau fara puiutul meu, este prima zi in care l-am lasat cu cineva strain (sunt putin nostalgica), este prima zi de cresa, defapt prima zi in care sta singur la cresa.
Prima zi a fost luni, datorita faptului ca am ales Alle Kinder (fosta Heidi) am putut sa stau cu el cateva zile acolo, pentru a se acomoda cu oameni noi, cu un mediul, cu noi copii.
Tin sa mentionez gradinita (nu pentru a face reclama :)) ci pentru a sti si alte mamici ca sunt crese/gradinite unde te lasa (ba chiar iti recomanda) sa stai cu el pentru a se acomoda si nu sa il lasi intr-un loc total strain, deodata, socand-ul, mai ales pe un copil asa mic, puiul meu are 1 an si 5 luni (in curand). E foarte recomandat sa fii tu, mamica/taticul/bunica lui care ii vei face cunostinta cu ceilalti copii, ii arati unde va manca, patutul in care va dormi si multe alte lucruri din noul mediu. Mai mult de atat, vei putea si tu sa ii cunosti mai bine pe copii, sa vezi cum se comporta educatoarele, ce activitati fac, daca ii place mancarea, sa mananci si tu din mancarea care o va manca atat de mult timp copilul tau.
Primele zile cu mine, la cresa au fost foarte bune, Stefan a fost foarte entuziasmat, de jucarii noi, de multi copii, de locuri noi de explorat. I-a placut foarte mult mancarea, a mancat foarte bine.
Cu activitatile de grup nu suntem inca foarte familiarizati, in sensul ca nu are rabdare inca sa stea foarte mult in fundulet si sa asculte cum zic poezii si cantecele educatoarele, probabil si din cauza varstei, inca nu e invatat sa se concentreze foarte mult la un singur lucru. Insa a evoluat foarte repede, in a treia zi deja a stat 15-20 de minute si a fost atent la activitate.
Marti s-au jucat in malai, activitate care le atrage atentia pentru timp destul de lung, carui copil nu i-ar placea sa imprastie malai, sa umple canite sa treaca prin sita.
Ieri a fost si mai distractiv cand am fost afara si am plantat ceapa, am pus-o bine bine in pamant ca sa iasa dreapta si frumoasa in cateva zile.

Va tin la curent ce s-a mai intamplat la cresa si tineti-ne pumnii.

Tags: 

Category: 

Varsta: 

2 Comments

felicitari pentru cresa! Din

felicitari pentru cresa! Din pacate putine crese/gradinite chiar si cu pretentii incurajeaza acest tip de acomodare treptata!
Cum s-a acomodat pana la urma? M-ai lasat singurel? Cate zile?

Adaugă comentariu nou