Daruim, cu drag, copiilor

imaginea utilizatorului andreea
daruieste

Astazi am citit, in revista Cariere, un articol care m-a impresionat. Numarul acesta fiind focalizat pe "Doamnele din caritate" s-a facut si o analiza a activitatii doamnei Mariuca Talpes in caritate.
Putini dintre noi o cunoastem: este CEO Inuitex, dar asta nu ne spune prea multe decat faptul ca este un om de succes, dar foarte important este ce a facut pentru copiii acestei tari.
Acum 10 ani, Mariuca Talpes a inceput un plan de investitii in educatie, deoarece dorea sa isi aleaga un domeniu in care sa faca o diferenta.
Ce a realizat de atunci:

  • cea mai mare investitie a facut-o in profesori, realizand didactic.ro, o adevarata "cancelarie nationala", sunt inscrisi cam 70% din profesori si de aici afla: metode de predare, cum se fac planurile de lectii, teste, proiecte experimentale etc.
  • olimpiade.ro - materiale de la concursurile scolare, o resursa imensa pentru viitorii olimpici
  • viitoriolimpici.ro - in colaborare cu Societatea de Stiinte Matematiceofera posibilitatea tuturor copiilor sa aiba acces la resurse importante pentru o pregatire suplimentara
  • Sustine financiar concursul Gazetei matematice si Viitori olimpici, la care participa copii din 20 de tari, cu rezultate briliante
  • pe langa acestea a dezvoltat si o comunitate online a parintilor suntparinte.ro - care ofera idei de activitati pentru copii de toate varstele
  • sprijina scolile din localitatile izolate si ii ajuta pe cei care vor sa invete
  • sustine Scoala Normala Superioara Bucuresti, formata dupa modelul celor din Paris si din Pisa, este o scoala de masterat care are ca discipline matematica, informatica si biologia

Iata cate lucruri extraordinare a realizat un om din dragoste pentru copii, din dragoste pentru educatie. Am tinut sa va povestesc aceste lucruri din respect pentru astfel de oameni si pentru ca vreau sa incepem sa vorbim despre oameni care fac lucruri mari, pentru ca m-am saturat de mediatizarea oamenilor care nu fac nimic altceva decat "valuri".
Si pentru ca m-a inspirat acest articol, voi incepe o serie de articole in care va propun cateva joculete educative pentru bebelusi si copii mici.
"Tine-ti aproape" ;)

Tags: 

Category: 

1 Comment

Adaugă comentariu nou