10 Motive pentru care am ales Alle Kinder

imaginea utilizatorului andreea
Cresa si gradinita Alle Kinder

In aceasta toamna un nou grup de pitici se pregatesc sa "intre in societate", majoritatea nu stiu ce ii asteapta, majoritatea nu vor sa stie ce ii asteapta dar cred si stiu ca foarte greu in acest punct le este si mamicilor.
Si pentru ca nu sunt putine mamicile care m-au intrebat cum este la noi la gradi si cum a fost acomodarea, dar mai ales de ce am ales o gradinita atat de departe de casa m-am hotarat sa impartasesc si mai multor doritori motivele pentru care am ales sa mergem pe acest drum alaturi de prietenele noastre de la "Alle Kinder" (nu este un articol cerut, il scriu pentru voi si pentru fetele astea care mi-s dragi si care sunt alaturi de noi in cresterea puiului nostru).
Motivele pentru care am ales o cresa particulara cred ca le cunosc multi dintre voi: mai putini copii, mai multa grija pentru fiecare si mai ales pentru cei foarte mici, cum am fost si noi (am inceput cresa la un an si 4 luni).
Dar haideti sa va dezvalui motivele principale care m-au ajutat sa iau decizia si m-au convins si pe parcurs ca "Alle Kinder" este cea mai potrivita gradinita pentru copilul meu:

  1. Meniul: mancare sanatoasa, cat mai diversificata, grija pentru consumul alimentelor de calitate, incurajarea consumului de fructe si legume crude, introducerea in meniu a cerealelor integrale, nucilor si semintelor, construirea meniului alaturi de specialisti: pediatri si nutritionisti plus consultarea continua a parintilor.
  2. Grupele: numarul copiilor este cel mai mic din cate gradinite cunosc (12 copii in grupele de peste 2 ani si pana in 10 copii in grupa copiilor intre 1 si 2 ani), au timp sa se ocupe de fiecare in parte, sa ii cunoasca pe fiecare, sa transmita un mic "jurnal" catre parinti pentru a putea fi cat mai aproape de copii.
  3. Salile: nu sunt amenajari ultra moderne dar personal mi se pare un cadru foarte prietenos si calduros pentru copilasi, in special mi-au placut patuturile din lemn.
  4.  Spatiu de joaca: curtea este larga insa nu foarte mare, cu spatiu verde, copaci si vie (via ii incanta foarte tare pe cei mici, este un adevarat labirint pentru ei), au si o gradina in care copiii au plantat floricele plus centre de joaca adaptate varstelor.
  5. Amabilitate si dragoste fata de copii: toti din gradinita sunt acolo pentru ca iubesc copiii, de la conducere pana la femeia de servici.
  6. Activitati: pun accent pe dezvoltarea personala a fiecarui copil in parte, se adapteaza in functie de nevoile copiilor, totul se invata prin joc si distractie, sustin cat mai multe activitati in aer liber dar si activitati extra: teatru, lectura, sport, dans etc.
  7. Limbi straine: mereu am fost de principiul ca un copil este ca un burete, daca are acces la informatie va absobi atat cat incape, de aceea am ales o gradinita la care germana este la baza si se pune accent serios pe invatarea ei.
  8. Informare: unui parinte care este informat despre toate activitatile copilului ii va fi mai usor sa se reconecteze cu copilul si sa creeze o stransa legatura intre mediul de acasa si cel de la gradinita.
  9. Locatia: este foarte aproape de centru insa intr-un loc in care parca nu mai simti deloc poluarea orasului, nu mai auzi zumzetul central si aerul este cat se poate de bun pentru prichindei.
  10. Un copil fericit: nimic nu poate egala fericirea copilului tau. Desi am avut si noi perioada dificila de adaptare, cu plansete de dimineata, plus perioada de dupa o vacanta lunga de iarna, cand nu mai voiam sa plecam la gradi, in restul zilelor suntem fericiti cand ajungem la gradi, cand plecam de la gradi si bineinteles tot restul zilei.

Informatii despre "Alle Kinder" plus date de contact gasiti si pe site-ul lor www.allekinder.ro

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou