Curs de diversificare a alimentatiei

imaginea utilizatorului andreea

Pentru toate mamicile, apropierea momentului diversificarii da mari emotii si griji. Si pentru mine momentul diversificarii a fost o piatra de incercare si cu siguranta pentru fiecare bebelus este un pas foarte important in descoperirea lumii.
Asa ca, pe langa toate informatiile oferite in articolele despre diversificare va voi recomanda un curs despre diversificare, pentru mamicile din Cluj care se pregatesc sa inceapa diversificarea.
Cursul se tine periodic, iar tura urmatoare este in 24 aprilie 2012 (prima parte) la sediul Cuibul Berzelor.
Este extrem de important sa nu ne mai luam doar dupa ce spune mama sau bunica despre ce sa ii dam lui bebe sa pape sau despre cand sa incepem sa ii dam bebelusului altceva decat lapte de mama sau formula. Este extrem de important sa ne informam deoarece, de cand ne-au crescut mamele noastre pe noi, s-au facut foarte multe studii in ceea ce priveste nutritia pediatrica iar "procesul" diversificarii s-a schimbat mult. Sfatul meu este sa punem in balanta toatea acestea de dragul sanatatii pe termen lung, mediu si scurt al copiilor nostri.
Cursul de care va spuneam este tinut de doamna doctor Delia Chira, un pediatru care mie mi-a inspirat foarte multa incredere din prima clipa. Curs la care va va vorbi despre: cand incepem diversificarea (dupa 6 luni de preferat), cu ce incepem diversificarea, grupele de alimente si importanta fiecaruia, ce alimente sa nu ii dam copilului, de ce si pana cand, alimentatia in cazul unor afectiuni si multe multe alte sfaturi practice despre diversificare dar nu numai.
Am luat si eu parte la acest curs si mi-a placut foarte mult faptul ca sunt mai multe mamici care isi lamuresc impreuna cu un profesionist problemele si pot sa treaca peste fricile dinaintea momentului diversificarii.
Puteti citi si aici despre curs www.pediatrucluj.ro
Sper sa va fie de folos si bafta in diversificare.

Tags: 

Category: 

Varsta: 

2 Comments

Ma puteti ajuta va rog cu un

Ma puteti ajuta va rog cu un sfat: tftiea mea are 6 luni.Am inceput diversificarea de 5zile cu mar ca fruct dimineta si dupa 3 zile am introdus si morcovul piure la pranz..pot introduce seara cereale? imi dau seama ca e foarte mancacioasa dupa 2 zile ea mananca un morcov intreg si nu da semne ca se satura.Multumesc

Adaugă comentariu nou