Supa de chimen cu mei

imaginea utilizatorului andreea
supa de chimen cu mei

Am mancat Supa de chimen pentru prima data, in maternitate, dupa ce am nascut, mi s-a parut o bunatate iar cand am facut acasa si baietilor mei le-a placut foarte mult.
Varianta mea este putin modificata dar cred ca e mai buna, mai ales pentru copii.
Ce am folosit in aceata reteta de supa:

  • 2 lingurite chimen
  • 1 lingura faina
  • 1,5 l supa clara de legume sau de carne
  • 50 g mei
  • smantana
  • sare
  • patrunjel verde

Am prajit putin chimenul cu faina (fara ulei, intr-o tigaie neaderenta), apoi am adaugat supa si am amestecat bine pana ce s-a amestecat bine faina. Apoi am adaugat meiul ales si spalat si am lasat sa fiarba bine meiul. La sfarsit am adaugat patrunjel verde tocat foarte fin.
Puteti servi supa copiilor peste 8 luni cu putina smantana. Dar este bine sa strecurati supa dupa ce ati amestecat bine chimenul, pentru a nu ramane semintele cu care bebelusii se pot ineca.

Supa de legume o puteti face curatand: un morcov, o felie de telina, un pastarnac, ardei si o ceapa pe care dupa ce le-ati scos din supa puteti sa le dati putin pe foc cu o bucata de unt si sa faceti un piure foarte bun pentru felul doi. Daca ati facut supa si cu carne puteti adauga carne tocata marunt in piure.

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou