Mazare cu hrisca

imaginea utilizatorului andreea
mazare cu hrisca

Ne place mult mazarea si astazi am mai descoperit o combinatie buna. Nu am mai gatit hrisca pana acum, dar am achizitionat-o acum cateva zile de la un magazin naturist si astazi i-a venit randul.
Cel mai utilizat aliment in combinatie cu mazarea este cartoful, dar mi-am propus sa mai incerc si altceva asa ca am adaugat  putina hrisca.
Iata ce am mai pus pentru un plus de gust la aceasta reteta:

  • o punga de mazare congelata
  • un morcov mare
  • jumatate pastarnac mare
  • o bucata de praz
  • o cana suc de rosii
  • o cana hrisca
  • patrunjel
  • marar
  • ulei de masline

Mai intai am tocat morcovul, prazul, pastarnacul, si le-am pus la fiert pentru cateva minute. Mai tarziu am adaugat mazarea congelata si am fiert toate in destul de multa apa, spre final am adaugat sucul de rosii si hrisca (fierbe foarte repede, dar poate fi folosita si doar pusa la inmuiat, fara sa o fierbem). La sfarsit am adaugat patrunjelul, mararul si doua linguri ulei de masline. Tin sa pun ulei la sfarsitul mancarilor pentru copilul meu deoarece are nevoie si de grasimi pentru o dezvoltare sanatoasa si un tranzit eficient.
Este gustoasa reteta desi putin cam dulceaga pentru unele gusturi, probabil merge incercata hrisca si in alte combinatii, are un gust destul de aromat.
Poate fi oferit bebelusilor peste 8 luni, hrisca este o cereala fara gluten completand valoarea nutritiva continuta de mazare si legume.

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou