Mancare de mazare si carne

imaginea utilizatorului andreea
mancare de mazare cu carne
carne de curcan fiarta
mazare
morcov
adauga ceapa verde
marar
patrunjel

Mazarea este un aliment apreciat de toata familia, asa ca o  prepar foarte des si in cantitate mare. De data aceasta am facut mazarea cu carne de curcan, dar se poate face si cu pui sau vita, difera cu ce plante o aromam. La carnea de vita merge foarte bine tarhonul.
Ce am pus eu in aceasta reteta:

  • o bucata de piept de curcan
  • o punga mazare congelata
  • 1 morcov
  • o ceapa verde mare
  • o ceasca sos de rosii (eu am preparat in casa, fara zahar)
  • marar
  • patrunjel
  • faina (pentru copilasii sub un an se poate pune faina fara gluten, eu am pus de ovaz)
  • putina sare - optional

Am taiat carnea cuburi si am dat-o in clocot apoi eu obisnuiesc sa o clatesc dar se poate lua si spuma. Se adauga mazarea si morcovul tocat, sau se poate pune si razuit. Toate acestea se fierb in apa cat sa le acopere daca vrem sa avem si destul de mult sos la sfarsit. Cand sunt aproape fierte adaugam ceapa verde tocata. Spre final adaugam sosul de rosii si faina (cateva linuri, cat sa ingroase sosul). La final am presarat marar uscat, patrunjel verde tocat si putina sare. Sfatul meu este sa nu fierbeti mazarea cu capac deoarece se desface coaja de pe ea si nu arata foarte bine.
Mancarica aceasta, daca este pasata, o putem servi si copiilor peste 8 luni, insa la aceasta varsta recomand sa o serviti in combinatie cu cereale.

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou