Mamaliguta cu sos de ciuperci

imaginea utilizatorului andreea
mamaliga cu sos de ciuperci si smantana

Dragii mei, in ultima perioada v-am cam privat de retete asa ca voi incerca in perioada ce urmeaza sa imi iau revansa cu retete super gustoase atat pentru bebelusi, copii dar si pentru mamici si tatici.
Astazi pentru cina am pregatit ceva foarte gustos desi unii ar spune ca e cam greu pentru cina asa ca pot sa o recomand pentru masa de pranz din acest weekend.
Mamaliguta cred eu ca fiecare are reteta lui, unii o prefera mai tare de o tai cu ata, altii (asa ca mine) o prefera moale de aproape o mananci cu lingura, eu o fac undeva intre ca sa impac toti membrii familiei.
Nu voi insista foarte mult doar va spun in mare cum fac eu: pun apa la fiert cu putina sare, cand fierbe dau focul la mic si incep sa pun faina de porumb putin cate putin amestecand continuu. Cand aproape a fiert  (o las putin mai consistenta) pun cam o jumatate de cana de lapte (le place foarte mult la copii) sau puteti pune un cubulet de unt. Apoi mai lasati la fiert cateva minute.
Cum am facut insa susul de ciuperci sau ciupercile cu smantana:

  • jumatate de kg de ciuperci
  • jumatate de cutie de smantana lichida ptr gatit cu 15% grasime
  • o mana de parmezan ras
  • un fir de usturoi verde
  • patrunjel verde
  • putin ulei de masline
  • lapte

Am spalat foarte rapid ciupercile, le-am tocat cuburi cat mai marunte sa poata sa manance si copiii cu putini dintisori apoi le-am pus sa fiarba in lapte (cat sa le cuprinda).
Dupa ce au fiert cam 15 minute le-am pus cu putin ulei si cu usturoiul tocat marunt in tigaia neaderenta ptr cateva secunde apoi am turnat peste ele smantana. Dupa ce a fiert putin smantana am pus si parmezanul iar cand s-a ingrosat sosul am oprit fosul si am presarat patrunjel peste.
Am asezat sosul de ciupercu cu smantana peste mamaliguta calda.
Delicios...

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou