Ciorba de legume

imaginea utilizatorului andreea
ciorba de legume

Ciorba de legume este o reteta ca la mama acasa, adica in Bucovina, unde se face ciorba acrita cu Bors. Ciorbita asta de legume este preferata mea iar acum si a juniorului meu. Si mai mult de atat i-am cucerit si pe ceilalti pusti din cartier cu aceasta ciorbita bucovineana.
Ce pun eu in aceasta ciorbita:

  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • un sfert de telina medie
  • o jumatate de ardei gras rosu
  • o ceapa
  • 4-5 cartofi
  • taitei de casa
  • suc de rosii
  • bors
  • patrunjel
  • frunze de telina
  • putina sare

Am tocat morcovul, pastarnacul, telina, ardeiul si ceapa destul de marunt pentru a le putea manca si juniorul meu, fara probleme, apoi le-am pus in apa cat sa le acopere. Intre timp curat si tai cartofii cuburi mai mari apoi ii adaug peste legumele care au fiert pentru o perioada. Mai spre final adaug taiteii care fierb destul de repede. Adaug cam o ceasca de bors plus niste suc de rosii pentru culoare si mai dau intr-un clocot, iar la sfarsit presar patrunjelul si frunzele de telina tocate.
Este o reteta potrivita inca de la 8-9 luni, daca faceti taiteii doar cu galbenus si bineinteles atentie la bors (poate provoca aciditate si alergii).

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou