Chiftelute de naut

imaginea utilizatorului andreea
chiftelute de naut

Sunt in continua cautare de alte retete cu naut, este un aliment cu un mare continut de proteine si este foarte gustos. Pregatesc copilului meu destul de des Supa de naut cu arpacas si de cele mai multe ori fierb mai mult naut pentru a mai face si alta reteta din el.

De data aceasta nu am mai facut Pate de naut ca in multe alte zile ci o tava de chiftelute guastoase de naut. Iata ce am pus la pregatirea acestor chiftelute:

  • 2 cani de naut fiert
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 felii de paine
  • o mana de fulgi fini de ovaz
  • putina sare
  • patrunjel proaspat

Bineinteles ca prima data am fiert nautul impreuna cu un morcov, o radacina de patrunjel, o bucata de telina, o ceapa, un catel de usturiu si o frunza de dafin.
Am dat deoparte cele doua cani de naut si l-am dat la blander alaturi de usturoi si ceapa, crude. Apoi am adaugat fulgii de ovaz si cele doua felii de paine inmuiate in prealabil in apa. La final am pus si o mana de patrunjel tocat fin.
Am format chiftelute medii cu mainile inmuiate in apa rece si le-am asezat in tava de la cuptor acoperita cu hartie de copt.
Se coc la foc potrivit (180-200 de grade) timp de 15 minute pe o parte si cam inca 10 minute pe partea cealalta. Se intorc doar cu paleta deoarece sunt destul de moi.

Au fost minunate dar prea putine :).

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou