Ingrediente:
- 250 gr linte verde
- 50 gr de linte rosie
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei verde
- 2 catei de usturoi
- 2-3 linguri de sos de rosii
- sare neiodata dupa gust
- un varf de lingurita de turmeric
- un varf de lingurita de nucsoara
- jumatate de lingurita de chimen macinat
- ulei de floarea soarelui presat la rece
- patrunjel verde (din balcon, ar fi mai bun coriandrul verde, vara viitoare voi incerca sa il plantez si pe el in balcon)
Mod de preparare:
Am pus lintea la inmuiat, peste noapte. A doua zi am tocat morcovul, ceapa, ardeiul si usturoiul in robotul cu lama in S, se pot folosi, foarte bine, si tocate la mana sau razuite. Am pus legumele la fiert, in putina apa, iar dupa o vreme pus si lintea verde, iar lintea rosie am pus-o putin mai tarziu la fiert peste restul ingredientelor. Am folosit si putina linte rosie deoarece ii da mancarii o textura mai cremoasa.
Apoi am mai adaugat apa, cat sa acopere cu 1-2 degete peste compozitie. Am adaugat si condimentele. Spre final am pus si sosul de rosii. Dupa ce s-a racit am adaugat uleiul de floarea soarelui si patrunjelul tocat, din belsug.
Am servit tocanita de linte cu bucati de lipie, coapte putin, pana se fac crocante, in tigaie, fara ulei.