Ingrediente:
- o conopida medie
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 4 cani de lapte vegetal (migdale, soia)
- 1-2 linguri fulgi de drojdie inactiva (dupa gust)
- un varf de lingurita de sare
Modalitate de preparare:
Am desfacut conopida in buchetele mici iar ceapa si 3 catei de usturoi i-am curatat de coaja. Ceapa am taiat-o in 4.
Le-am pus pe toate sa fiarba la aburi timp de aproximativ 10 minute, pana intra furculita usor in ele.
Dupa ce au fost fierte le-am lasat putin sa se racoreasca apoi le-am pus toate in blender.
Peste ele am adaugat laptele, un catel de usturoi proaspat, cele 2 linguri de drojdie inactiva si sarea.
Apoi le-am blenduit pe toate bine, dar nu prea mult. Daca vreti o consistenta mai usoara puteti sa mai adaugati lapte in plus.
Am servit supa de conopida cu fulgi de porumb, salatica verde, cateva picaturi de ulei presat la rece si buchetele crude de conopida.