Ingrediente:
- 1-2 morcovi medii
- o ceapa medie
- o jumatate de ardei galben
- o felie de telina
- un dovlecel mic
- 1 sfecla medie
- 2-3 cartofi medii
- jumatate de rosie mare sau una mica
- bors proaspat
- sos de rosii
- taitei integrali de casa
- sare
- patrunjel proaspat
- ulei presat la rece / smantana de caju
Metoda de preparare:
Pentru inceput, am spalat toate legumele. Am curatat de coaja morcovul si cartofii. Am tocat marunt morcovul, ceapa, ardeiul, telina, am dat pe razatoarea mare sfecla si le-am pus la fiert in apa, cat sa le acopere. Apoi am tocat marunt si dovlecelul. Am taiat cuburi cartofii. Dupa ce au fiert legumele 10 minute, am pus peste ele dovlecelul si cartofii. Intre timp, am taiat cuburi mici si rosia. Cand legumele, deja puse la fiert, au fost aproape fierte, am pus peste ele rosia, teiteii si restul de sfecla data pe razatoarea mica (sfecla asta pusa la sfarsit este secretul ca ciorbita sa iasa foarte rosie).
La ultimul clocot am pus si borsul, dupa gust. Aici puneti putin si vedeti cat va place de acru. Daca nu aveti de la bunici, bors facut de casa, va spun ca eu am gasit unul foarte bun, la Aushan, il cheama Danila, si cred ca il gasiti si in Carefour.
La servire puteti pune patrunjel tocat, putin ulei presat la rece sau putina smantana de caju [1], ce va place.