Targul apicol si remediile cu miere

imaginea utilizatorului andreea
preparate miere
la plimbare

Astazi am vorbit cu o prietena, care a fost internata cu beietelul de curand in spital din cauza unei infectii bacteriene, si ma intreba daca stiu tratamente eficiente pentru imunitate, astfel mi-am adus aminte de acest leac apicol achizitionat de curand.
Duminica, dupa plimbarea in aer liber (nu puteam rata asa o zi frumoasa) si intalnirea cu mici prieteni pe "bulevardul" clujean, am vizitat si targul apicol.
Auzisem de un tratament naturist pentru imunitate care contine laptisor de matca, asa ca in clipa cand am auzit de targ mi-am propus sa merg acolo pentru achizitionarea laptisorului.
Mare revelatie am avut cand am descoperit un batran apicultor ce povestea de zor despre o miere ce poate fi folosita in aparatul de aerosoli (pentru noi a facut minuni acest aparat in ultima vreme) si m-a lamurit si pe mine.
Este vorba despre o miere din mana de brad (suta la suta Bio, netratata termic) din care pui cate un varf de lingurita in aparatul pentru aerosoli, impreuna cu apa distilata si faci tratament pentru mai multe afectiuni ale cailor respiratorii: laringite, bronsite, sinuzite si multe altele.
Bineinteles ca am luat aceasta miere, mai ales ca tocmai ne confruntam si eu si Stefan cu o tuse care nu ne mai da pace, iar pe langa aceasta am mai luat si un extraordinar preparat pentru imunitate ce contine miere de iarba neagra, propolis si polen. Din acesta cu siguranta vom lua cu totii in aceasta primavara pentru un an mai "puternic".
Beneficiile mierii si a produselor apicole sunt nemarginite si cu rezultate reale, dovedite. Mierea de padure sau de mana este cea mai remineralizanta miere. Unul din cele mai eficiente antibiotice ale naturii este "inhibina" din mierea de brad, cu spectru larg de actiune biostatica si regeneratoare ale tesuturilor afectate din plamani.
Printre beneficiile mierii sunt:
are proprietati bactericide si bacteriostatice, actiune usor laxativa si antiseptica, nu irita mucoasa aparatului digestiv, influentand benefic flora intestinala, contribuie la eliminarea substantelor toxice din ficat si rinichi, este un bun expectorant, diluand secretiile bronhice si si combatind tusea, limpezeste vocea in caz de ragusala.
Specialistii recomanda mierea in alimentatia copiilor doar dupa varsta de 1 an din cauza riscului ridicat de alergii si a posibilitatii de a contine spori de C. Botulinum, nocivi pentru corpul nedezvoltat al bebelusilor.
Daca doriti sa va dau datele de contact ale batranului apicultor lasati un comentariu.

P.S. Ca imunostimulator ni s-a mai recomandat si Septilin (se gaseste in farmacii) , este un sirop din plante, despre care mai multi pediatri spun ca a avut rezultate vizibile, dar trebuie facut tratament de 3 luni.

Tags: 

Category: 

Varsta: 

2 Comments

Adaugă comentariu nou