Tabara de relaxare - un 1 Mai al reintoarcerii la natura

imaginea utilizatorului andreea
La poalele Negoiului
La atac prin iarba
Foc de tabara
Interventie
Inviorarea de dimineata
Plecam la drum
Biciclist la munte
offroad
Buna dimineata
apa de izvor
apa de izvor 2
Exploram
La joaca in caruta
La Balea
La Balea

A fost o perioada plina, si tind sa cred ca este doar inceputul unei veri pline de peripetii. Ne-am intors dupa cele 4 zile de relaxare, distractie, rasfat si buna voie cu lumina in suflet.
Zicala "Omul sfinteste locul" se potriveste de minune aici, dar daca si locul e unul desprins parca din Rai, nu poti decat sa te simti cel mai norocos om.
Porumbacul de Sus poate nu spune mare lucru multora dintre noi, dar cu siguranta Negoiul suna cunoscut multora. Este o locatie din categoria "locuri de ragaz", este o locatie in inima padurii si a muntilor Fagaras, unde nu auzi decat cum susura raul, o locatie in care chiar si celor mai zbenguiti copii le obosesc piciorusele de alergat si topait.
Lidia Boje ne-a oferit sansa de a descoperi aceste locuri prin "Tabara de relaxare" - pentru un stil de viata mai bun. Aceasta Tabara ne-a oferit un weekend cu sucuri naturale galbene, verzi, rosii, mov, mancare buna si sanatoasa, miscare in natura si lectii de nutritie, intr-un cadru cat se poate de potrivit.
Iar escapada pana la Balea cascada si apoi cu telecabina (pe care copilul meu a savurat-o din plin) pana la Balea Lac a umplut paharul. Iar pentru Stefan fericirea a fost maxima sa ajungem la zapada pe care a vazut-o de jos, de la poalele muntilor.

Ce am invatat noi in acesti 2-3 ani de plimbari la munte alaturi de pitic?
Sa profitam de vara pentru a oferi copiilor sansa de a se fortifica si de a se bucura de minunatiile din mijlocul naturii, muntele si padurea sunt un ajutor incontestabil in formarea unui organism puternic si sanatos. E bine sa pregatim copilasii pentru iarna prin "cure" de aer curat si joaca printre copaci, rauri repezi si iarba cruda.
De fiecare data cand plecam la munte si piticul tuseste, sau e ragusit, sau ii curge nasul, dupa ce ajungem acolo, in 1-2 zile, se face bine, chiar daca e mai frig, chiar daca sta cu mainile in apa rece, chiar daca alearga prin ploaie, chiar daca se uda la picioare. Principalul este sa ai schimburi suficiente la tine, si mai groase, si mai subtiri, chiar si atunci cand pleci in drumetii scurte. Iar copilul sa fie imbracat mereu cu cateva straturi care se pot indeparta sau pune la loc in caz de nevoie.
Niciodata sa nu pleci la munte fara o pelerina sau o geaca de ploaie pentru copil si o caciulita (oricand poate veni o ploaie si oricand se poate lasa frig, si cu siguranta veti vrea sa stati afara seara pana tarziu si cateodata pot fi diferente mari de temperatura fata de ziua) iar o pereche de cizme ii vor da libertatea necesara pentru explorat. 
Luati totusi o frontala pentru copil, va fi bucuros sa se poata juca noaptea pe afara.

Acum va las sa va bucurati de imagini si sper sa revin in curand cu noi relatari de la munte.

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou