Jocul...de-a mami

imaginea utilizatorului andreea
copil cu stropitoare
copil in bucatarie
copil cu aspirator

Mi-am dat seama ca a crescut foarte mult copilul meu atunci cand a inceput sa imite ce fac eu, si nu ma refer doar la gesturi simple ci la lucruri mult mai "laborioase".
De pe la 12 luni a inceput sa dea cu aspiratorul, chiar daca, la inceput, ii era destul de frica atunci cand il porneam, dar la un moment dat s-a hotarat sa vada totusi ce e ala care face atat de mult zgomot. L-am incurajat sa ia furtunul si sa vada cum e, atunci cand aspiratorul era oprit, dar mai apoi spre surprinderea mea, mi-a cerut sa il pornesc (bruuumm). De atunci aproape zilnic vrea sa dam impreuna cu aspiratorul.
Apoi a urmat momentul cand a descoperit matura si de fiecare data cand o gaseste "da cu matura" prin toata casa si bineinteles ca acum ma ajuta sa sterg praful, sa intind rufele - imi aduce hainele una cate una pana la locul unde trebuie sa le pun la uscat.
O alta mare fascinare este momentul in care mami uda florile, dupa ce i-am dat stropitoarea (goala) sa se joace cu ea, ma urmareste de fiecare data cu mare atentie atunci cand ud florile si merge inaintea mea la fiecare floare care trebuie udata.
Dar cea mai mare placere de pana acum este gatitul, orice ar face in momentul in care eu pun o oala pe aragaz vine direct la mine in bucatarie, tup in brate si e foarte nerabdator sa il las macar putin sa amestece si el cu lingura de lemn intr-o oala.
Cred si sustin ca toti copii trebuie sa stie, sa constientizeze si sa fie implicati in activitatile oamenilor mari si cu atat mai mult in cele de ingrijire a casei, pentru ca este mediul comun de petrecere a timpului pentru intreaga familie, deci toata familia trebuie implicata in ingrijirea acestui loc.
Chiar daca acum imi ia mai mult timp sa fac anumite treburi prin casa, dar sper ca toate astea imi vor fi rasplatite mai tarziu, cand voi avea un ajutor de nadejde, defapt deja am.

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou