Curcan cu fructe

imaginea utilizatorului andreea
curcan cu fructe
curcan, fructe

Carnea de curcan este preferata de pediatri in schimbul celei de pui deoarece este mai slaba si contine mai multe proteine astfel ca incerc sa ii ofer juniorului meu carnea de curcan in diferite retete.
Este sezonul citricelor asa ca am facut o friptura de curcan cu multe mandarine si portocale.

De ce avem nevoie:

  • carne de curcan spalata si curatata (poate fi folosita si piept sau pulpa, eu acum am folosit o aripa)
  • o portocala
  • 2-3 mandarine
  • jumatate de gutuie
  • fructe uscate (eu am pus caise si curmale)
  • nucsoara
  • scortisoara
  • ienibahar
  • patrunjel proaspat
  • putina sare
  • o cana de apa

Se taie carnea de curcan daca este nevoie pentru a incapea in tava si pentru a se patrunde mai bine. Taiem bucati portocala, mandarinele si gutuia apoi le asezam pe toate in tava alaturi de bucatile de curcan si cateva fructe uscate. Asezonam cu putin din fiecare condiment si cu patrunjelul tocat iar la final adaugam o cana de apa. Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Eu am lasat friptura, acoperita cu folie de aluminiu, in cuptor la 180 de grade timp de 50 de minute apoi am lasat 25 de minute fara folie, la 200 de grade. Trebuie sa luati in calcul si faptul ca eu am avut curcan "de tara", deci se face mai greu.
Ca si garnitura am facut si Souffle de brocolli.
Aceasta reteta este potrivita pentru copii peste 1 an deoarece au citrice si sunt destul de acide pentru a fi date copiilor mai mici.
Am facut destul de des aceasta reteta de friptura de carne cu fructe, mie imi place foarte mult, dar pentru definitivarea gustului am fost inspirata de aici.

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou