Supa de naut cu arpacas

imaginea utilizatorului andreea
supa de naut cu arpacas
naut
arpacas

Este o supa extraordinara, e gustoasa si foarte consistenta iar copiilor le-a placut (copii, pentru ca le-am oferit aceasta supa si micilor prieteni ai lui Stefan).
Ce aveam nevoie pentru aceasta reteta? E foarte simplu:

  • 50 g de arpacas
  • 50 g de naut
  • 1 morcov
  • o jumatate de telina mica
  • o ceapa mica (eu am pus ceapa verde)
  • o lingurita patrunjel tocat
  • o foaie de dafin
  • o lingurita ulei de masline
  • sare

Ampus nautul la inmuiat peste noapte (specialistii recomanda cam 15 ore). Am clatit nautul apoi l-am pus la fiert in oala sub presiune, timp de 45 de minute, impreuna cu o foaie de dafin,  telina, morcovul si ceapa tocate cubulete.
Arpacasul l-am fiert 30 de minute intr-o craticioara cu multa apa si un praf de sare, daca ramane apa dupa ce e fiert se poate scurge. Cand boabele de naut au fiert pune arpacasul in supa de naut, adauga uleiul de masline si patrunjelul tocat iar la sfarsit amesteca.
Se poate servi pasat putin cu furculita sau facut pasta la blender, copiilor peste 9 luni (daca ai testat deja cerealele cu gluten)

Tags: 

Category: 

Varsta: 

2 Comments

Adaugă comentariu nou