Lapte vegetal din caju

imaginea utilizatorului andreea
Lapte vegetal din caju

V-am mai povestit si acum ceva timp despre banuiala mea ca Stefan ar avea o intoleranta fata de laptele de vaca. Acum am observat ca simptome care m-au dus iarasi cu gandul la aceasta intoleranta, au reaparut.
Prima oara am observat semnele intolerantei undeva in jurul varstei de un an cand facea reactii puternice la smantana: varsaturi imediat dupa masa si dureri de burta cu gaze. O perioada nu i-am mai dat nici un fel de produs lactat in afara de unt, pe care l-a tolera bine dintotdeauna. Dupa un an jumatate am reinceput sa ii introduc toate produsele din lapte de vaca, totul a fost ok pana acum 2 luni cand incepuse sa manance foarte mult lapte de vaca si au reaparaut si simptomele intolerantei, de aceasta data cu diaree dupa masa si dureri de burtica cu gaze.
Asa ca m-am hotarat sa ii introduc treptat treptat laptele vegetal, am inceput cu cel de soia, cel mai comun dar nu am fost foarte multumita asa ca am inceput sa incerc altceva.

Astfel va voi spune cum am preparat laptele de caju care mie mi-a placut si mi s-a parut si foarte hranitor dar cu un gust nu foarte intens. Vor urma laptele de migdale (foarte aromat) si laptele de cocos care cu foarte putina miere seamana foarte mult la gust cu laptele de vaca.

Iata cum am facut laptele de caju:

  • am pus la inmuiat peste noapte o cana de nuci caju
  • a doua zi le-am spalat
  • le-am pus in blander cu o cana de apa
  • le-am dat la blander foarte bine
  • apoi am mai adaugat 3 cani de apa
  • am strecurat bine laptele printr-o sita foarte deasa sau tifon des

Cand laptele de caju a fost gata am pus in el un strop de miere, un praf de pudra de roscove si unul de scortisoara. Este minunat.
Servit cu biscuiti din faina integrala sau o banana este un mic dejun perfect.
Iar ce ramane dupa ce am scos laptele este o branzica grozava care poate fi amestecata cu putin patrunjel verde si pututina sare.

Tags: 

Category: 

Varsta: 

1 Comment

fetitele noastre il beau si

fetitele noastre il beau si fara sa ii mai punem miere de albine sau alte adaosuri pentru gust.
Cele doua fete mai mici nu au consumat niciodata produse de origine animale (daor cantitatile de lapte din prajituri sau inghetata cumparate din comert)

Adaugă comentariu nou