Paste cu dovleac

imaginea utilizatorului andreea
paste cu dovleac

Imi place toamna, e colorata, e animata dar ce imi place foarte mult ca are de toate. Iar dovleacul e si el lafel de minunat: poate fi ornament, desert sau fel principal iar daca e destul de mare poti sa il faci chiar si scaunel pentru un pitic.
Reteta care v-o daruiesc astazi este foarte simpla, este foarte gustoasa si este cu dovleac: Paste cu dovleac.

Ingredientele pe care eu le-am folosit pentru reteta:
(Cantitatile sunt relative, acum cand gatesc este pentru o familie mai mare, avem si bunici langa noi. Este una din retetele care le fac din mers, deci foarte adaptabila.)

  • un dovleac mic
  • o punga mare de paste scurte
  • usturoi
  • 2-3 linguri smantana
  • patrunjel
  • putina sare
  • telemea

Prima data am pus apa cu sare la fiert pentru paste, iar cand fierbea am pus pastele. Intre timp am curatat dovleacul si l-am razuit. Dovleacul razuit l-am pus intr-o tigaie neaderenta cu foarte putina sare si o cana de apa. Am inabusit asa dovleacul pentru vreo 15 minute apoi am adaugat catita catei de usturoi (dupa gust) taiati foarte fin. Cand dovleacum a fost aproape gata am pus 2 linguri de smantana grasa si am mai dat intr-un clocot, iar daca vi se pare ca este prea uscata compozitia mai puneti apa si mai lasati sa fiarba. Pasta de dovleac pentru paste trebuie sa aiba destul lichid pentru momentul in care o amestecam cu pastele, vor absorbi si pastele din sos. La sfarsit am presarat peste dovleac o mana buna de patrunjel tocat marunt.
In pastele fierte am incorporat toata compozitia de dovleac  apoi am pus in farfurii, unde am razuit telemea.

Este o reteta potrivita pentru copiii peste un an dar si pentru toata familia.
Pofta buna pentru ca este rapida si aveti inca timp sa o pregatiti pentru cina!

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou