Dovlecel cu piept de pui

imaginea utilizatorului andreea
dovlecel cu piept de pui

Imi plac foarte mult retetele de vara, cu multe legume proaspete, dar toamna parca au alta aroma legumele, mai intensa, mai matura, iar retetele de toamna ies mai bogate.
Reteta aceasta cu dovlecel este una dintre retetele cu care mi-am convins sotul sa manance dovlecel, deci cred ca are ceva. 
Pentru copiii mici recomand sa maruntiti mai atent carnea.

Care sunt ingredientele pe care eu le-am folosit pentru prepararea acestei retete:

  • 2-3 dovlecei
  • piept de pui
  • suc de rosii
  • ulei de masline
  • busuioc proaspat
  • usturoi

Prima data am gatit pieptul de pui, se poate fierbe, pe gratar sau la cuptor. Cand pieptul a fost patruns bine l-am taiat fasii subtiri si l-am pus intr-o tigaie cu sos de rosii si apa sa mai dea intr-un clocot, apoi am adaugat dovlecelul taiat rondele cat si pe lung (sa fie mai dinamic) apoi am pus 2 catei de usturoi tocati foarte marunt si am mai lasat pe foc pana s-a inmuiat dovlecelul, se poate presara si putina sare. La sfarsit am presarat cateva mladite de busuioc tocat si am turnat putin ulei de masline.
Se poate servi copiilor peste 8-9 luni.

Tags: 

Category: 

Varsta: 

Adaugă comentariu nou